T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / BANDIRMA - Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Öfke Ve Stres Yönetimi Eğitimi Sınıf Rehberlik Etkinlikleri

Bakanlığımız tarafından gelişimsel ve önleyici hizmetler kapsamında öğrencinin kendini tanıması, var olan yönleriyle kendini kabul etmesi ve geliştirmesi, duygularını fark etmesi, düzenlemesi ve yönetebilmesi, başkalarını anlaması ve kabul etmesi, kişiler arası sağlıklı ilişkiler geliştirmesi için gerekli bilgi, tutum ve davranışları edinebilmesi, kişisel güvenliğini sağlayabilmesi, aile ve toplumsal değerler ile doğaya karşı duyarlılık kazanması amacıyla eğitim kurumlarında çalışmalar yapılmakta ve sınıf rehberlik programı uygulanmaktadır.

  • Söz konusu sınıf rehberlik programını uygulamakla sorumlu eğitim kurumları tarafından (özel eğitim okul ve kurumları, halk eğitim merkezleri, bilim ve sanat merkezleri hariç) 15 Ocak 2023'e kadar aşağıda yer alan sınıf rehberlik programındaki kazanım ve etkinlikler tüm sınıf düzeylerine göre işlenerek tamamlanacaktır.
  • Yapılan çalışmalara ait veriler e-Rehberlik Sisteminde Grup Çalışmaları/Gelişimsel ve Önleyici Hizmetler/Bilgi Verme Çalışmaları/Sosyal Duygusal Gelişim/Öfke Kontrolü alanına okul rehber öğretmeni/psikolojik danışmanı tarafından işlenecektir.

 

  • Rehber öğretmen/psikolojik danışmanı bulunmayan eğitim kurumları ise aşağıda yer alan  Öfke ve Stres  Yönetimi Çalışma Raporunu doldurarak bağlı bulunduğu rehberlik ve araştırma merkezine gönderecektir.

 

 

 Öfke ve Stres  Yönetimi Çalışma Raporu      (Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmeni Olmayan Okullar Doldurup RAM'a Gönderecek)

 

Okul Öncesi Etkinlikleri

1. Sınıf Etkinlikleri

2. Sınıf Etkinlikleri

3. Sınıf Etkinlikleri

4. Sınıf Etkinlikleri

5. Sınıf Etkinlikleri

6. Sınıf Etkinlikleri

7. Sınıf Etkinlikleri

8. Sınıf Etkinlikleri

9. Sınıf Etkinlikleri

10. Sınıf Etkinlikleri

11. Sınıf Etkinlikleri

12. Sınıf Etkinlikleri

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.01.2023 - Güncelleme: 12.01.2023 15:28 - Görüntülenme: 372
  Beğen | 0  kişi beğendi