T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / BANDIRMA - Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi

OKUL RİSK HARİTALARI VERİ GİRİŞLERİ

 OKUL RİSK HARİTALARI VERİ GİRİŞLERİ(Okul Risk Haritası Online Form Girişi için TIKLAYINIZ.)

1.       Okullarımızdaki öğrencilerin risk gruplarını tespit etmek ve bu gruplara dönük yapılacak çalışmalara veri sağlamak üzerek kurumumuz sorumluluk alanındaki ilçelerde  (Bandırma,Gönen,Erdek,Manyas ve Marmara ) bulunan tüm Resmi ve Özel okulların (ana okulları ve birleştirilmiş sınıflar dahil) Sınıf ve Okul Risk Haritalarının oluşturulması gerekmektedir.

2.       Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve kurumumuza ait http://bandırmaram.meb.k12.tr/ web adresimizde de yayınlanan ''Öğrenci Bilgi Formu'' ve ''Yaşam Pencerem Uygulama Formu(okulöncesi ve ilkokullar kullanmayacak)'' her bir öğrenci tarafından titizlikle doldurulur, öğrencilerin doldurdukları formlardan yararlanarak "Sınıf Risk Haritası" formunun okulunuz Sınıf Rehber Öğretmenleri tarafından doldurularak Rehber Öğretmene, okul rehber öğretmeni yok ise rehberlik hizmetlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı'na teslim edilecektir.

3.       Sınıf Risk Haritasındaki veriler ise yine Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve kurumumuza ait http://bandırmaram.meb.k12.tr/ web adresimizde de yayınlanan ''Okul Risk Haritası'' formuna işlenerek, Okul Risk Haritası 30/11/2021 tarihine kadar excel formatında işlenerek online ortamda veri girişleri yapılarak kurumumuza gönderilecektir.

4.      İstatistikler Okul Rehberlik Servisleri tarafından uygulanan Risk Analizi tespitlerine göre Sayısal ifade ile doldurulacaktır. İlçe ve okul isimleri doldurulmadan formlar gönderilmeyecektir.

5.      Risk analizi okul idaresi tarafından görülerek bir nüshası Rehberlik Servisi desimal dosyalarında saklanacaktır.

6.      Rehber öğretmen/psikolojik danışmanı bulunan resmi ve özel okul müdürlükleri sınıf risk haritası ve okul risk haritası ver girişlerini e-Rehberlik Sistemi üzerinden( Gelişimsel ve önleyici hizmetler- Bireyi tanıma çalışmaları-Sınıf risk haritası ve Okul risk haritası) kaydını yaparlar.

7.       Sınıf ve okul risk haritası sonuçları Rehberlik ve Araştırma Merkezine yazıyla gönderilmeyecek olup online veri girişi yapıldığına dair üst yazı ile bilgi verilecek okullarda dosyalanacaktır.

8.       Okullarda uygulanacilecek formlara https://bandirmaram.meb.k12.tr/ adresinde Rehberlik Hizmetlerinde Kullanılan Formlar başlığı altında ulaşabilirsiniz.

9.       Gönderilen veriler ilimize ve okullarımıza dönük yapılacak çalışmaların planlanmasında esas alınacağı göz önünde bulundurularak veri girişlerinde titiz davranılmasınıgerekmektedir.  

 

      NOT: Sınıf ve okul risk haritası sonuçları Rehberlik ve Araştırma Merkezine yazıyla gönderilmeyecek olup okullarda dosyalanacaktır.

1-Sınıf Risk Haritası Formlarına ulaşmak için tıklayınız.

2-Okul Risk Haritası Formlarına ulaşmak için tıklayınız

3-Öğrenci Bilgi Formu için tıklayınız.

4-Yaşam Pencerem Uygulama Formu için Tıklayınız.

 

Okul Risk Haritası Online Form Girişi için TIKLAYINIZ. (Sınıf risk haritaları oluşturulduktan sonra okul risk haritası sonuçlarına göre doldurulacaktır.)

BÜTÜN FORMLARA ULAŞABİLECEĞİNİZ FORM HARİTASI İÇİN TIKLAYINIZ.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.11.2022 - Güncelleme: 07.11.2022 09:36 - Görüntülenme: 780
  Beğen | 0  kişi beğendi