BALIKESİR / BANDIRMA - Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Ara

Bandırma Sosyal Hizmet Merkezi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle bir program düzenlendi.

Eyl

2021 - 2022 Eğitim Öğretim Yılı için Genel Hedefler, Yerel Hedefler ve Çerçeve Planları RAM´ a Gönderme Süreci;

Resmi/özel okul ve kurumlarda sunulan rehberlik hizmetlerinin planlanmasında temel alınmak üzere her eğitim öğretim yılı için bakanlık tarafından genel hedefler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da yerel hedefler belirlenmektedir. 2021-2022 eğitim öğretim yılı Bakanlığımız genel hedefleri ve il milli eğitim müdürlüğü yerel hedefleri;

Bakanlık Genel Hedefleri:

1-Psikolojik Sağlamlık

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yerel Hedefleri:

1-Akran Zorbalığı

olarak belirlenmiş olup, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri ile resmi ve özel okul/kurumlarda rehberlik hizmetlerinin planlanmasında temel alınacaktır.

1. Özel hedefler, rehber öğretmeni/psikolojik danışmanı bulunan okullarda Okul RPDH yürütme komisyonu tarafından okulun ihtiyaçlarına göre (RİBA sonuçlarına göre) 2 tane yukarıdaki hedef listesinden  belirlenecektir. Rehber öğretmeni olmayan okullar özel hedef belirlemeyecektir.
  2.  Genel hedeflerin 2021-2022 eğitim öğretim yılında rehberlik hizmetlerinin planlanmasında dikkate alınması ve genel hedeflere ilişkin belirtilen iş ve işlemlerin yapılan açıklamalar doğrultusunda aksatılmadan yürütülmesi gerekmektedir.
  3. Okul/Kurumlar yukarıdaki 1 genel ve 1 yerel hedeften farklı olarak okul/kurumların yapısı, konu ve sorunları, çevre koşulları ve ihtiyaçları, okul içinde yapılan çalışmaları (RİBA)  göz önünde bulundurarak Rehberlik Hizmetleri Program Hazırlama Kitapçığı Ek-2' de yer alan hedef listesinden 2 özel hedef belirleyeceklerdir.
  4. Program formatı için EK- 3 Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programı kullanılır.
  5. Okul rehberlik ve psikolojik danışma programı hazırlarken EK-1 MEB Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Sunum Sistemi'nde yer alan  "grup çalışmaları" bölümünden yararlanılır. "Bireysel çalışmalar" bölümü okul rehberlik ve psikolojik danışma programı hazırlanırken kullanılmamaktadır.
  6. Programda o yıl için belirlenen genel hedef, yerel hedef ve özel hedeflere (rehber öğretmen/psikolojik danışmanı varsa) yönelik çalışmalara yer vermek esastır
  7. Tüm hedeflerin öğrenci, öğretmen ve veli gruplarından her biriyle çalışılması önerilmektedir.
  8. Öğrencilerle yapılacak çalışmalar Gelişimsel ve Önleyici Hizmetler ve İyileştirici Hizmetler bölümünde yer almaktadır.
  9. Veli ve öğretmen grubuna yönelik yapılacak çalışmalar ise Destek Hizmetler bölümünde yer almaktadır.
  10.  Belirlenen Özel Hedefler okul idaresi tarafından e - Rehberlik Modülüne girilecektir.
  11.  Rehberlik Öğretmeni olan okul/kurumlar ve Özel Okullar çerçeve planlarını e - Rehberlik Modülü üzerinden giriş yapıp okul idaresine onaylatacaklardır. Hazırladıkları çerçeve planları RAM' a göndermeyeceklerdir.
  12.  Rehberlik Öğretmeni olmayan okullar ile Bilim ve Sanat Merkezleri, Halk Eğitim Merkezleri ve Mesleki Eğitim Merkezleri çerçeve planlarını 15/10/2021 tarihine kadar resmi yazı ile Rehberlik ve Araştırma Merkezi mail adresine 964690@meb.k12.tr gönderecek olup üst yazı ile gönderdiğine dair bilgi vereceklerdir.

Hedef İş Akış Çizelgesi için tıklayınız.

İş Akış Çizelgesi Yönergesi için tıklayınız.

Sınıf Rehberlik Etkinlikleri için tıklayınız.

SINIF REHBERLİK PLANLARI;

İLKOKUL REHBERLİK PLANI

1.Sınıf Rehberlik Planı için Tıklayınız.

2.Sınıf Rehberlik Planı için Tıklayınız.

3.Sınıf Rehberlik Planı için Tıklayınız.

4.Sınıf Rehberlik Planı için Tıklayınız.

ORTAOKUL REHBERLİK PLANI

5.Sınıf Rehberlik Planı için Tıklayınız.

6.Sınıf Rehberlik Planı için Tıklayınız.

7.Sınıf Rehberlik Planı için Tıklayınız.

8.Sınıf Rehberlik Planı için Tıklayınız.

LİSE REHBERLİK PLANI

9.Sınıf Rehberlik Planı için Tıklayınız.

10.Sınıf Rehberlik Planı için Tıklayınız.

11.Sınıf Rehberlik Planı için Tıklayınız.

12.Sınıf Rehberlik Planı için Tıklayınız.

REHBER ÖĞRETMENİ OLMAYAN OKULLARIMIZA YÖNELİK ÖRNEK ÇERÇEVE PLANLARI;

1. Okulöncesi Örnek Plana Ulaşmak İçin Tıklayınız